Lucram la noua versiune a site-ului, de aceea informatiile nu sunt actualizate. Intre timp poti citi articolele pe care le-am scris in ultimii 4 ani iar noi promitem sa
revenim cat mai curand cu o noua interfata si, evident, cu articole la zi. Lucram in paralel atat la relansarea site-ului, cat si la organizarea Galei Premiilor eCommerce.

 
UTILIZAREA CARDURILOR
Cardurile fac parte deja din viata de zi cu zi a romanilor, la ora actuala existand peste 9 milioane de carduri bancare.   ...detalii
RECOMANDAREA Link2eCommerce
CartePremium - librarie online si giftshop cu livrare 100% gratuita pentru clientii care aleg plata online   ...detalii
CONSULTANTA IN COMERTUL ELECTRONIC
Intra acum in comertul electronic! Nu este un “hei rup-ism” si nici un sfat optimist. Statisticile arata ca numarul mag   ...detalii
Sign-up
Beneficiile autentificarii si formularul de inscriere
 
Link2eCommerce Home E-Commerce Online Advertising & PR Legislatie Internet Off Topic Evenimente
Pagina de evenimente
Despre noi Contact
May 2019
 LMMJ VSD 
   12345 
 6789101112 
 13141516171819 
 20212223242526 
 2728293031
 

Start reusit pentru antreprenorii romani

2006-03-23

Peste 150 de persoane au aflat cum pot deveni antreprenori de succes, prin intermediul evenimentului Doing Business Start-Up desfasurat joi, 23 martie, la Camera de Comert si Industrie Bucuresti.
 
Conferinta a fost organizata de DotCommerce Romania, revista Link, Asociatia pentru Tehnologie si Internet (APTI) si Selenis si a beneficiat de sprijinul Quadrant-Amroq Beverages (Pepsi), C.C.I.R., ANIMMC-EMPRETEC.
 
Scopul intalnirii l-a constituit prezentarea elementelor care stau la baza dezvoltarii unei afaceri de succes, indiferent de natura acesteia sau de mediul in care se desfasoara: in viata reala sau pe Internet (mediul online).
 
Evenimentul a fost deschis de Aneil Singh, Coordonator de Proiecte Speciale in cadrul Delegatiei Comisiei Europene, care a vorbit despre evolutia economica a Romaniei si despre beneficiile pe care le vor resimti antreprenorii in urma integrarii in Uniunea Europeana. Singh a precizat ca vor fi disponibile numeroase programe de finantare care sa ajute antreprenorii in dezvoltarea unei afaceri si si-a exprimat increderea in potentialul Romaniei fata de celelate state care au devenit recent membre UE.
 
Conferinta a continuat cu identificarea diferentelor dintre profilul «entuziastului» in afaceri si cel al unui adevarat antreprenor, prezentarea apartinand lui Madalin Matica, Director of European Operations al DotCommerce LTD Boston, USA. Pe langa punctarea acestor diferente, Madalin Matica a prezentat elementele pe care trebuie sa le cunoasca un antreprenor atunci cand ia decizia inceperii unei afaceri, cat si eventualele probleme pe care le va intampina in demersul sau si cum ar trebui sa le depaseasca.
 
Doru Panaitescu, Online Sales Manager la ARBOmedia, a vorbit despre strategia de marketing si vanzari si despre posibilitatile de promovare a afacerii pe care le au la dispozitie antreprenorii. El a pus accent pe promovarea cu bani putini, avand in vedere ca in orice start-up, resursele financiare sunt limitate.
 
Prima parte a evenimentului s-a incheiat cu prezentarea programelor EMPRETEC, menite sa ajute cursantii prin workshop-uri care sa stimuleze ideile si capacitatile antreprenoriale. Prezentarea a fost sustinuta de Raluca Ciupitu Istrate, director al programului EMPRETEC, care a oferit si un curs gratuit in valoare de 250 de Euro pentru unul din participantii la eveniment.
 
Cea de a doua conferinta intitulata «Arta managementului – secretul unei afaceri de succes» a adus in centrul atentiei doua subiecte extrem de importante: resursele umane si utilitatea studiilor de piata inainte de a incepe o afacere.
 
Printr-o prezentare deschisa, Rodica Nicolae, redactor-sef la revista Cariere, a dialogat cu participantii despre ce trebuie sa ia in calcul cand vor fi in ipostaza de a angaja personal, iar Andi Dumitrescu, General Manager al companiei de analiza de piata GfK Romania, a demonstrat cat de importante sunt studiile de piata inainte de lansarea unui business, exemplificand prin cazuri de esec ale unor afaceri care nu au tinut cont de acestea.
 
Ultima parte a evenimentului a tratat crearea unui brand si inregistrarea acestuia din punct de vedere juridic, bucurandu-se de prezenta lui Cosmin Alexandru (General Manager Brandivia) si a lui Bogdan Manolea (A.P.T.I.) care au vorbit despre importanta brandurilor, construirea lor si protejarea acestora prin instrumente legislative.
 
Doing Business Start-Up s-a incheiat prin lansarea publicatiei Link2eCommerce, editata de Link Magazine in parteneriat cu BRD-GSG si dedicata exclusiv antreprenoriaturlui online.
 
Participantii la eveniment s-au aratat extrem de interesati de subiectele dezbatute si au contribuit, prin dialog deschis, la elucidarea problemelor pe care le intampina orice antreprenor in momentul de start-up al unei afaceri .
 
Doing Business Start-Up a fost cel de-al doilea eveniment al seriei Doing Business, primul desfasurandu-se in luna noiembrie a anului trecut si fiind orientat catre industria online si de comert electronic.
 
Site-ul evenimentului, http://www.doingbusinessromania.ro/, va sta la dispozitie cu informatii suplimentare, prezentarile speakerilor, precum si rezultatele pentru cursul gratuit oferit.
 
Organizatorii multumesc tuturor participantilor, speakerilor si celor care au contribuit la succesul acestui eveniment: Quadrant Amroq Beverages, CCIR, ANIMMC-EMPRETEC, eWeek, Cariere, Banii Nostri, MarketWatch, Ziarul Financiar, Business Magazin, ARBOmedia, 9AM, Wall Street, Hotnews, ComunicateDePresa, ClubAfaceri, SmartFinancial, AdevarulOnline, Markmedia, News, AdAcademy, EAfacere, E-Ziare, GhiseulBancar, AfterHours, AcademiaDeAfaceri si EName.
... afiseaza toate evenimentele
Poll

Poll

Cat ati cheltuit pentru un cadou cumparat online?
Sub 10 lei
Intre 10 si 50 lei
Intre 50 si 100 lei
Intre 100 si 150 lei
Intre 150 si 200 lei
Intre 200 si 300 lei
Peste 300 lei