Lucram la noua versiune a site-ului, de aceea informatiile nu sunt actualizate. Intre timp poti citi articolele pe care le-am scris in ultimii 4 ani iar noi promitem sa
revenim cat mai curand cu o noua interfata si, evident, cu articole la zi. Lucram in paralel atat la relansarea site-ului, cat si la organizarea Galei Premiilor eCommerce.

 
UTILIZAREA CARDURILOR
Cardurile fac parte deja din viata de zi cu zi a romanilor, la ora actuala existand peste 9 milioane de carduri bancare.   ...detalii
RECOMANDAREA Link2eCommerce
CartePremium - librarie online si giftshop cu livrare 100% gratuita pentru clientii care aleg plata online   ...detalii
CONSULTANTA IN COMERTUL ELECTRONIC
Intra acum in comertul electronic! Nu este un “hei rup-ism” si nici un sfat optimist. Statisticile arata ca numarul mag   ...detalii
Sign-up
Beneficiile autentificarii si formularul de inscriere
 
Link2eCommerce Home E-Commerce Online Advertising & PR
Articole si analize despre comunicarea si publicitatea online
Legislatie Internet Off Topic Evenimente Despre noi Contact
May 2019
 LMMJ VSD 
   12345 
 6789101112 
 13141516171819 
 20212223242526 
 2728293031

De la A la Z despre publicitatea contextuala

  [de Calin Fusu / Neogen]

Cresterea continua a popularitatii publicitatii online a determinat din ce in ce mai multe companii sa aloce parti semnificative din bugetul de marketing, Internetului. Aceste companii plaseaza reclame in motoarele de cautare, pagini de stiri sau alte site-uri care ofera informatii vizitatorilor.
 
Publicitatea contextuala este o cale excelenta de a completa continutul unui site cu reclame relevante. Daca un site contine discutii despre WebHosting, reclamele despre hosting care apar pe pagina pot aduce vizitatorilor ofertele pe care le cauta.
 
CE ESTE PUBLICITATEA CONTEXTUALA?
Un sistem de publicitate contextuala scaneaza textul paginii pentru cuvinte cheie, oferind apoi reclame specifice, bazate pe continutul afisat. Reclamele contextuale apar, de obicei, in trei formate: reclame afisate in arii ale paginii, separate de continutul de baza; reclame in cadrul textului sau sub forma de pop-up.
 
Tipul cel mai comun de reclame contextuale este cel folosit in industria motoarelor de cautare. De obicei, aceste reclame apar in partea dreapta a paginii in sectiunea „Linkuri  sponsorizate”. Cei care sunt dispusi sa plateasca mai mult per click sunt afisati in partea superioara.
 
Alt tip de publicitate contextuala este cel care ofera reclame „in text”, incluse in continutul pagii, sub forma de linkuri. Motivele pentru care sunt preferate aceste reclame constau in faptul ca nu irita vizitatorul si nu il obliga la actiune decat daca e interesat de informatii suplimentare.
 
BENEFICII
Publicitatea contextuala imbunatateste experienta utilizatorilor web prin afisarea de reclame utile si ofera diverse beneficii:
  • Performanta: reclamele contextuale tintite pe baza cuvintelor-cheie aduc clienti interesati la un cost-pe-click ales de client;
  • Extinderea acoperirii mesajului: creste numarul de clienti potentiali care vad reclamele.
  • Se castiga timp si bani: tintirea contextuala este una dintre cele mai rapide si facile metode de a afisa reclamele in locuri relevante pe web, platind doar pentru click-urile primite.

OPTIMIZAREA PUBLICITATII CONTEXTUALE
In timp ce beneficiile publicitatii online – cel mai notabil fiind abilitatea de a atrage clientii pe baza intereselor si comportamentului acestora – au devenit evidente, raman totusi cateva oportunitati neexplorate de multi advertiseri. Prin optimizarea continutului reclamelor, advertiserii pot largi usor si eficient audienta.

Sa luam drept exemplu un advertiser care isi creaza o campanie publicitara pentru medicamente impotriva alergiilor, reclamele fiindu-i afisate pe site-urile din domeniul sanatatii. Cu schimbari minime, reclamele pot atinge categorii noi de audienta. Incluzand cuvantul „camping”, relevant pentru domeniul turismului in general, reclamele pot fi afisate clientilor care sufera de alergii specifice calatoriilor si excursiilor in aer liber.

Aceasta mica schimbare in procesul de creatie a reclamelor-text aduce o rata de conversie mai mare si, implicit, o performanta mai buna. Cel mai important este ca reclama e afisata unei audiente care, altfel, ar fi fost ignorata. De aici, posibilitatile sunt nelimitate – aceeasi reclama poate fi modificata pentru a fi afisata in alte categorii de pagini, inclusiv cele dedicate gastronomiei, bauturilor si multe alte domenii in care exista pericolul aparitiei de alergii.

Aceasta posibilitate de configurare a cuvintelor-cheie pentru atragerea de noi audiente este o situatie de castig pentru toata lumea: advertiserii isi maresc audienta, atrag mai multi clienti si cresc ROI-ul (Return of Investment) campaniei; publisherii se aleg cu reclame mai relevante si isi cresc veniturile la fiecare click, iar clientii isi petrec eficient timpul online, fiindu-le prezentate reclame relevante, pe baza continutului pe care il cauta.

Calin Fusu a lucrat pe piata de capital si a condus societati de retail cumparate de la stat de catre fondul american New Century Holdings. Din 2000, conduce Neogen SA.

... afiseaza toate articolele
Poll

Poll

Cat ati cheltuit pentru un cadou cumparat online?
Sub 10 lei
Intre 10 si 50 lei
Intre 50 si 100 lei
Intre 100 si 150 lei
Intre 150 si 200 lei
Intre 200 si 300 lei
Peste 300 lei