Lucram la noua versiune a site-ului, de aceea informatiile nu sunt actualizate. Intre timp poti citi articolele pe care le-am scris in ultimii 4 ani iar noi promitem sa
revenim cat mai curand cu o noua interfata si, evident, cu articole la zi. Lucram in paralel atat la relansarea site-ului, cat si la organizarea Galei Premiilor eCommerce.

 
UTILIZAREA CARDURILOR
Cardurile fac parte deja din viata de zi cu zi a romanilor, la ora actuala existand peste 9 milioane de carduri bancare.   ...detalii
RECOMANDAREA Link2eCommerce
CartePremium - librarie online si giftshop cu livrare 100% gratuita pentru clientii care aleg plata online   ...detalii
CONSULTANTA IN COMERTUL ELECTRONIC
Intra acum in comertul electronic! Nu este un “hei rup-ism” si nici un sfat optimist. Statisticile arata ca numarul mag   ...detalii
Sign-up
Beneficiile autentificarii si formularul de inscriere
 
Link2eCommerce Home E-Commerce Online Advertising & PR
Articole si analize despre comunicarea si publicitatea online
Legislatie Internet Off Topic Evenimente Despre noi Contact
June 2019
 LMMJ VSD 
      12 
 3456789 
 10111213141516 
 17181920212223 
 24252627282930

Optimizarea unei campanii pe Internet

  [de Doru Panaitescu / ARBOmedia]

La aceasta chestiune credeti ca trebuie sa vina un guru al mediaplanningului si, in acelasi timp, al Internetului? Adevarul este ca o campanie eficienta si un mediaplan bun pot fi facute in cateva minute urmand cativa pasi simpli.
 
1. Stabiliti-va obiectivele campaniei. Nu trebuie sa faceti un mediaplan doar ca sa fiti pe Internet. Sau pentru ca seful a vazut concurentul pe site-ul X. Sau pentru ca e la moda. Sau pentru ca aveti buget alocat. Ganditi-va ca internautii sunt un target select, greu de impresionat cu un mesaj difuz, dar care au putere de cumparare sau de influenta in luarea deciziei de cumparare. Daca produsele si serviciile premium sunt prezente in oferta dvs., ganditi-va la un mecanism de atragere a internautilor catre acestea si treceti la pasul urmator.
 
2. Stabiliti-va un target. Cine sunt cumparatorii potentiali ai produsului dvs.? Varsta, sex, ocupatie, statut social, acestea si multe alte criterii de segmentare va ajuta sa gasiti publicul tinta pentru campania dvs.
 
3. Selectati-va site-urile pe care vreti sa va promovati. In selectie trebuie sa tineti seama de:
  • specificul site-ului (daca are legatura cu ceea ce vreti sa promovati)
  • traficul site-urilor (sumarizati traficele, asumati-va o eventuala
  • duplicare si intindeti-va cu selectia pe masura bugetului alocat)
  • audienta site-ului (puteti solicita vanzatorului de spatiu date demografice sau psihografice relevante pentru targetul stabilit).

4. Optimizati mediaplanul obtinut din selectia de site-uri de mai sus. Pentru aceasta informati-va asupra posibilitatilor tehnice de targetare si optimizare. Cateva exemple de targetari si optimizari ar fi:

  • Limitarea in frecventa. Instrument foarte util pentru a controla frecventa de afisare dar care poate, de asemenea, avea rezultate bune in folositea formatelor intruzive, care deranjeaza daca sunt vazute foarte des. Cereti ajutorul sau sfatul vanzatorului, in mod cert s-a mai lovit de astfel de cerinte si va poate sugera solutii.
  • Targetarea orara. Cunoscandu-va bine targetul, puteti solicita difuzarea afisarilor intre anumite intervale orare. Puteti inclusiv sa adaptati creatia in functie de anumite intervale de difuzare pentru a spori efectul mesajului.
  • Geotargetarea. Daca afacerea dvs. are o repartitie teritoriala, puteti folosi targetarea pe tari sau orase pentru o mai buna expunere in target. Dar nu e musai. Bunaoara, daca aveti un site de comert electronic cu sediul in Bucuresti, puteti solicita targetare pe IP-uri de Bucuresti pentru usurinta expedierii comenzilor pe care le veti primi ca urmare a campaniei. Folositi orice posibilitate tehnica a adserverului pentru a va face munca mai usoara.

5. Negociati conditiile de cumparare. Solicitati bonusuri diverse pe parcursul negocierii (fara a exagera, insa). Vanzatorii de spatii sunt dispusi sa faca concesii pentru a inchide vanzarea: afisari in regim free, publicarea unor comunicate de presa sau miniadvertoriale pe site-urile din mediaplan, discounturi de volum etc.

6. Verificati in timp real difuzarile. Vanzatorul de spatiu va poate permite accesul la monitorizarea campaniei  printr-un simplu cont de acces in adserver. Verificati evolutia ratelor de click si a difuzarilor defalcat pe zile, respectiv pe ficare site in parte. Veti evita astfel problemele legate de nedifuzare, underperformance sau performate slabe pe anumite site-uri din mediaplanul creat prin iteratia de mai sus si veti avea optiunea de a solicita, in timp real, ajustarea mediaplanului chiar in mersul campaniei, pentru un “last minute optimization”.

Doru Panaitescu, Online Sales Manager ARBOmedia

... afiseaza toate articolele
Poll

Poll

Cat ati cheltuit pentru un cadou cumparat online?
Sub 10 lei
Intre 10 si 50 lei
Intre 50 si 100 lei
Intre 100 si 150 lei
Intre 150 si 200 lei
Intre 200 si 300 lei
Peste 300 lei